GESTALTZONA.ME

studio  za lični i profesionalni rast i razvoj

Koučing je kod nas sve više postaje industrija, a sve manje profesija i kako ne postoje barijere za početak bavljenja koučingom dobro se raspitajte o prethodnom obrazovanju, iskustvu i znanju kouča kojeg birate. Nekoliko pročitanih knjiga, odslušanih predavanja ili pohađanje kratkih kurseva ne čine kouča.

Psiholozi imaju više faktora koji idu u prilog njihovom kredibilitetu kao profesionalcima koji se bave ovom oblašću.

Temeljni vrijednosni stav kojeg zauzima geštaltista u koučingu jeste da je klijent cjelovita, zdrava i snalažljiva osoba, koja ima potrebu za individualnom autonomijom i kreativnim, efikasnim djelovanjem u sistemu i njegovim trenutnim okolnostima, odnosno, situaciji.

Geštalt praktičari su ospobljeni za rad sa pojedincima, timovima i organizacijama. ​Organizacije mogu zatražiti  usluge  kada su  u nekom procesu promjene, u krizi, kada su loši međuljudski odnosi, kada postoje aktuelni sukobi  između rukovodstva i zaposlenih, ili prosto kada žele da unaprijede svoj način funkcionisanja. Geštalt koučing u organizacijama predstavlja visoko specijalizovanu primjena psihoterapijskih, psiholoških i trenerskih viještina koje za cilj imaju unapređenje organizaciskog razvoja i produktivnosti, odnosno unapređenje zdravlja svih elemeneta organizacije.

  • Kako odabrati kouča?

  • Geštalt koučing sa pojedincima

  • Geštalt koučing u organizacijama