Rodjena sam u Beranama 1983. godine gdje sam provela najljepše dane ranog djetinjstva, adolescentske i srednjoškolske dobi.


Nakon završene opšte gimnazije “Panto Mališić” u Beranama karijerni razvoj nastavila sam na Filozofskom fakultetu u Nišu, na studijama Odsjeka za opštu psihologiju gdje je i počela moja ljubav prema geštaltu.


Studije psihologije okončala sam u februaru 2007. godine odbranom završnog rada na temu Obrasci partnerskog afektivnog vezivanja i kvalitet braka sa ocjenom deset i dobila status mastera psihologije.


​Ubrzo nakon toga preselila sam se u Podgoricu gdje sam ostala do danas.​


U procesu edukacije specijalističkih psihoterapijskih studija u saradnji sa akreditovanim evropskim institutom za psihoterapiju, European Accredited Psychotherapy Training Institute - Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta,  do sada, provela sam gotovo četiri godine kao aktivni klijent u psihoterapiji i to je za mene predstavljalo neprocjenjivo iskustvo ka ličnom i profesionalnom razvoju.


Dilpomu geštalt psihoterapeuta možete pogledati klikom na link  Mišljenja sam da je svaka terapija dobra na svoj način, ipak ja sam se opredijelila za geštalt terapiju jer struktura koju ona nosi najviše odgovara mom biću.


​Lična istraživanja u geštaltu su duboka i dugotrajna, procesi spoznaje nekad mogu biti i veoma bolni, ali u odnosu na kvalitet onog što sam dobila, isplatilo se.


​Geštalt terapija je često i vrlo direktivna, jer vodi klijenta kroz planirane vježbe i omogućava da klijent u potpunosti procesno proživi i osvijesti za njega važne fantazije, osjećaje, snove, želje, te strahove i potisnute dijelove ličnog iskustva ako je to dio koji je važan za njegov rast i razvoj.​


Savjetovanjem se kontinurano bavim već osam godina; moji klijenti su djeca, adolescenti, odrasli, parovi i porodice. Radila sam kao trener i kao savjetnik za lični i profesionalni razvoj za mnoge domaće i strane organizacije  te sa tim u vezi posjedujem veoma bogato iskustvo u radu sa pojedincima, grupama i organizacijama.

Takođe, specijalizovana sam za rad u oblasti ljudskih resursa.


U svom radu usmjerena sam na holistički pristup čovjeku, kroz integraciju znanja iz oblasti  psihologije, psihoterapije, rada na tijelu i kreativnosti.​


Moj rad se temelji na uvažavanju, podršci i osnaživanju vlastitih unutrašnjih procesa pojedinaca, grupa i organizacija, kao i podsticanju pozitivnih resursa i  autentičnosti, svijesnih uvida unutrašnjih potreba i blokada, s ciljem  svjesnog preuzimanja odgovornosti za sebe i svoja osjećanja.


Tokom višegodisnjeg rada razvila sam fleksibilni pristup koji podrazumjeva korišćenje najrazličitijih metoda rada i eksperimenata, zavisno od iskustava i problema koje klijenti donesu sa sobom.


Želim vam ugodan boravak na stranicama geštalt zone.                                     Dobrodošli!

"... Psihološko pravilo kaže da kada naš  unutrašnji svijet nije dovoljno osviješćen, onda se on događa i spolja.


Drugim riječima, ako osoba nema uvida i svijesnost o svojim unutrašnjim procesima, unutrašnji svijet počinje da se odigrava i vani u našim realnim odnosima...


Stoga, moja namjera je da kreiram sigurno i podržavajuće mjesto za sve one kojima je to potrebno... Da pomognem istraživanja potisnutih oblasti i omogućim svijestan uvid u unutrašnje svijetove pojedincima i organizacijama kojima je to potrebno. ​


Takođe, namjera mi je i da pružim podršku u primjeni novih obrazaca ponašanja koja uslovaljavaju rast i razvoj svima kojima je to potrebno ..."

O meni....


Biografija:

Na ovom linku možete pročitati poslednji intervju Jasmine Đukić za Portal Analitiku

GESTALTZONA.ME

studio  za lični i profesionalni rast i razvoj